Lammgryta

Lamm
Röttvin
Rosmarin
Salt
Peppar
Stora tomater
Rotselleri
Kålrot
Morötter
Liten skvätt vatten
olja
citron

Potatis

INGEN FOND!! eller buljong Bara färska råvaror.

Låt sjuda ner så att grytan blir lite tjockare.
MUMS!
Bilder och mera information kommer snart!



kramar

____________________________________________

Bryn köttbitarna så att de får lite färg.
Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Pressa i några droppar med citron.
Häll över rödvinet och reducera.


Häll i lite vatten i en kastrull.
Skär upp tomaterna och rotfrukterna.
Lägg allt i kastrullen och koka upp.
Salta, peppra och rosmarin.

När det kokar lägger du i köttet med såsen.
Sänk värmen och låt det sjuda med lock i ca 45 minuter.

Kocka potatis under tiden.

Lyft bort locket mot slutet och reducera ner vätskan i grytan.

_______________________________________________________




RSS 2.0