fisk med kokosmjölk och pepparot

3-4 Personer

1 påse med fisktärningar ICA
6-7 st potatisar
1 msk pepparot (riven i tub)
Dill 1 msk
En Kokosnöt /eller en burk med kokosmjök
Senap 1 msk
salt
peppar
mjölk eller grädde (goast med grädde 40%)

Ta fram alla ingredienser

Sätt på ugnen på 225 grader och en platta på högsta värmen.
Fyll en stor kastrull med vatten och lägg i potatisarna med skalet på.
Ta tiden. (klart på ca 30 min)
Kokosnöten borrade jag upp ett håll i och hällde ur mjölken i ett glas. 
Det går lättast att borra där du ser de tre mörka prickarna i toppen på kokosnöten.   
Häll upp grädden i en skål, häll sedan i salt,peppar, pepparot, dill, senap och kokosmjölk.
Rör om.
 Lägg upp fisk tärningarna i en ungsform och häll över såsen.
In i ugnen i ca 30min.
Ta tiden.
Titta till potatisen.

Servera med ärtor. Ett glas mjölk eller jordgubbsproviva.
Tips, lägg ärtorna i ett glas med vatten, lätt att hälla av när de är tinade.

Hoppas det smakar.















Efterätt! Apelsin, granatäpple med yoghurt

1 portion

1 st Granatäpple
2 st små apelsiner (eller en stor)
2 msk Vanilj yoghurt 2%


Ta fram alla ingredienser

Ta fram en skärbräda och en kniv.
Skär av toppen och botten på apelsinen så att den kan stå.
Skär sedan bort skinnet på apelsinen. (Se bilderna)
Lägg apelsinen på sidan och skär i cm stora skivor. Lägg ut dom på ett fat.  
Skär granatäpplet på mitten, ta ut skärnorna med fingrarna. Kärnorna går att äta hela.
Lägg ut ca 1-2 msk av kärnorna över apelsinen.
Gör en egen sprits av bakplåtspapper eller ta en platspåse och skär av en liten bit av botten kanten.
Spritsa ut yoghurten över apelsinerna.
Klart, hoppas det smakar.











Var det någonting som ni inte förstod, kommentera gärna.

Grillad lax med baconfrästa haricot verts

Grillad lax med baconfrästa haricot verts
4 Portioner

4 Laxkotlett med benet kvar
3 msk Kockens stek & grillolja -citron Kockens citronpeppar
250 g Haricot verts; lättkokta -eller frysta
150 g Bacon Salt Grovmalen svartpeppar
4 Bakpotatis
2 Rödlök; finhackad Gräddfil

Strimla baconet fint och knaperstek i en torr panna. Blanda i de lättkokta haricot vertsen (eller tinade) och fräs med dem i ett par minuter, salta och peppra. Häll alltsammans i ett durkslag och låt fettet rinna bort. Pensla laxskivorna med stek & grillolja citron och krydda med citronpeppar. Grilla dem 4-5 minuter på varje sida, när benet släpper är fisken färdig. Servera med haricot verts och bakad potatis med gräddfil och hackad rödlök.

( detta är inte mitt recept, utan taget ifrån internet)

RSS 2.0