Semester + matlagning

Filéa lax!

Nja, den får duga..hehe..

Skärgården

Varberg

Varberg

pillgrimsmuslor med mango och chili salsa

Pilgrimsmusslor med salsa

2-3 personer
Tid: 15 minuter
Svårighetsgrad: Svår

Mango tärnad fryst 200g
Pilgrimmsmusslor 200g
Sambal oelek ½ tsk
Annanas 100g tärnad
Salt
Peppar
Koriander ½ krucka
Paprika röd tärnad

Gör så här:
Tina pilgrimsmusslorna minst 10 timmar i förpackningen över natten i kylskåpet.
Tina mangon och blanda den med annanasen, koriandern, sambal oelek och paprikan.
Torka musslorna torra på papper och stek dom ca 45 sekunder på vardera sida på högsta värmen med lite olja.
Salta och peppra.
Lägg upp allt fint med en knippa koriander.
Serveras direkt!



Macarons

 Ingredienser

 Grundrecept
 44 st ekologiska äggvitor
 0.500.50 dl strösocker
 150150g skållad och malen sötmandel (mandelmjöl)
 44 dl florsocker

 smörkräm
 100100g mjukt smör
 1.51.5 dl florsocker
 11 tsk vaniljsocker
 11 st ekologisk äggula
 Några droppar valfri hushållsfärg


Smak kombinationer

Rödbeta - getost
Getost - honung
Fläskkött - honung
Fetaost - kapris (egen favorit)
Brieost - Digistivekex
Äpple - sirap
Citron - vattenmelon
Oxkött - rödvin
Fisk - vitvin
Rosévin - kex/ostvin
Fisk - citron(citronpeppar)
Fläskkött - rosmarin
Potatismos - majs
Potatis - kålrot
Getost - svartpeppar
Parmaskinka - vattenmelon
Parmaskinka - vindruva
Falukorv - starkost (grevé)
Potatismos - permasanost (nyriven)
Musslor - vitvin
Pilgrimmsmusslor - chili
Marräng - honung

m.m...........

(snart kommer Vin tips!!)





RSS 2.0