Lamm kött

Här ser ni en bild på när jag håller på och styckar/filéar/ iordning ett styckat lamm jag har köpt.
Så håll utskick på bloggen efter mina nya recept på lamm.
Mums!


Kyckling med jordnöts sås och jasminris

Kyckling med jordnöts sås och jasminris

1 person
Ingredienser
Jordnöts sås (Satay sauce)  
en kycklingfilé ca 200g
salt
peppar
smör
jasminris 1½dl eller en portionspåse
Grädde 40% 3 msk
spettpinnar 2st

Sätt på en stor kastrull med vatten på plattan med medelhögvärme.

Lägg i riset när det vattnet kokar, koka cirka 10 min.
Sätt på stekpannan på plattan med högsta värmen, ganska mycket smör.

Kycklingen kan bli lite torr annars.
Tärna och krydda kycklingen med salt och peppar, trä dom på spetten.

Lägg i kyckling spetten.
När dom har fått färg häller ni på jordnöts såsen ca 1½dl med 3 msk grädde.

Sänk värmen på platan.

Behöver nog stekas minst 10 minuter. Vänd på dom med jämna mellanrum.
Låt den puttra ca 2-3minuter, ta sedan upp spetten på tallriken.

Lägg upp riset och strö lite svartpeppar och salt över.


Grädden häller man bara i för att det ska bli en sås av det. Och för att såsen inte ska vara så stark smak med jordnöt. Går att ta bort grädden.

Hoppas det smakar!





RSS 2.0