Alla recept "uppdaterad"


6 personer

ingredienser

100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel

vaniljsås för 6 personer
mjölk

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.

Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.

Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.

Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.

Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.

Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.

Ta ut den och låt svallna lite.

Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.

alla ingredienserna

På väg in i ugnen, allt på lagt

Äppelmust med kanel 100% äkta vara



servera med vaniljsås


Mitt egna recept på kyckling med jordnöts sås och jasminsris.

en person

Ingredienser

Jordnöts sås
en kycklingfile
salt
peppar
smör
jasminris
Grädde 40%
spettpinnar 2 st

Sätt på en storkastrull med vatten på 4 ( av 6).
Sätt på stekpannan på högsta värmen, ganska mycket smör. kyckling kan bli lite torr annars.
Tärna och krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg i kyckling spetten.

Få färg på den och precis när han inte är rosa länge slänger ni på jordnöts såsen med 2-3 msk grädde. Behöver nog stekas minst 10-12 minuter.
Låt den puttra ca 1-2minuter, ta sedan upp spetten på tallriken.
Grädden häller man bara i för att det ska bli en sås av det. Och för att såsen inte ska vara så stark smak med jordnöt.

Hoppas det smakar! RICKTIGT GOTT!














jordgubbar, vaniljglass, riven choklad, grädde

jordgubbar, grädde och droppad honung över. i detta fall, jordgubbshonung.


 
1 person

ca 150 gram fläskfilé
3 st potatisar "king edvard" mjölig
honung
salt
peppar

Koka potatisen.
Stekfläskfilén med salt och peppar, precis innan dom är klara häll på ca 1 tsk honung över dom.
Stek bara 2 minuter till.
Lägg upp allt fint på en tallrik, servera med sallad till.
Valfri dryck till.




potatismos, majs, hjort. chili - lime sås.



1 person

oxfile ca 200 gram
salt
peppar
3 st potatisar king edvard
2 dl grädde
4 st champinjoner
majs 1 burk utan salt eller socker
smör

Koka potatisen.
stek oxfilén med campinjonerna salt och peppar.
Häll i grädden och låt puttra.
Ta potatisen och gör mos av den, blanda i smör, salt, peppar och majs.
Lägg upp fint på en tallrik.
Servera med valfri dryck.










Tjocka revbenspjäll.

Låter bilderna tala för sig själva.

Hoppas ni vågar testa själva.

klick smör, tjocka revbenspjäll, kryddor.

ungsform,. klick smör, vitlök och kryddor.

bryn dom så dom får färg

lägg upp dom på kryddbädden. in i ugnen på ca 200-220 grader. Klart när köttet släpper från benet. ca 40-60 minuter. håll ögonen på dom, beroende på ugnen.
Ta ut den 1-2 gånger och ta en sked och ta spadet runt om och häll på revbena. mmmm..mums!

Hoppas det smakar!




 

Detta är vad jag tillagade till mat.
Låter bilderna tala för sig själva.

Hoppas ni vågar testa själva!
kramar!

Gurka, tomat, isbergssallad, maj, citronpeppar.

Makaroner, creame Bonjour Vitlök och örter

Hoppas det smakar!


 

Glass med jordgubbar, mums! 

 Sorbé glass med jordgubbar


 

4-5 personers

2 packet med ICA choritzo
1 stor gul lök
5 dl grädde
salt
peppar 
en klick smör


Ta fram alla ingredienserna, en stekpanna och en ungsform.
Sätt på ugnen på 225 grader och en plata på högsta värmen.

Skär löken och choritzin i små skivor/bitar, stek så de får lite färg.
Häll upp grädde,salt och peppar i ugnsformen, häll sedan i choritzon och löken.
Sätt in i ugnen, ta tiden.
Klart på ca 30 minuter, ska få lite färg på grädden och bubbla lite i grädden.
Ta pomme eller kokt potatis till, gärna King Edward.
Valfri dryck.

Hoppas det smakar.


Detta är recept jag har kommit på själv, får ej säljar vidare.  


 alla ingredienser

allt blandat, in i ugnen


1 person
 3-4 potatisar
ca 100g ytterfläskfilé
1 burk med osaltade/osockare majs
1 dl grädde
1 msk mjölk (Röd)
Färdig sås/grytbas med smak av rostad vitlök och citrontimjan  2-3dl  MILDA
Salt
Peppar
En klick smör


Ta fram alla ingredienser.

Sätt på 2 st plattor på högsta värme.
Ta fram en stekpanna och en stor katrull.
Fyll kastrullen med vatten 3/4, skalla potatisen och lägg i.
Skär ytterfläskfilén i cm tjocka skivor.
Lägg i en klick smör och stek så att de får färg.
Salta och peppra efter smak.
Lägg sedan i grytbasen och 1dl grädde, låt puttra och redusera.
Titta till potatisen.
Häll bort vattnet och börja mosa potatisen i kastrullen.
Jag använder en potatispress. (se bilden)
Lägg sedan i 1 msk mjölk,salt,peppar och en klick grädde. Rör om.
Sedan i en burk med majs. (röd om försiktigt)
Lägg upp potatismoset och köttet med såsen runt om.
Servera med valfri dryck.

Detta rekommenderar jag starkt. jätte gott.











Grekiskt bryt bröd?
hehehe....
Det var gott, fast det inte ser ut så.
Vallmofrön på!




 

3 personer

1 packet med Ica´s Choritzi (vitlök och paprika smak)
Marinerade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Jasmineris i kokpåsar (1 påse)
Majs (osaltade, osockrade) en liten burk
1 gul lök
1 tsk socker
2 msk smör

Ta fram alla ingredienser

Sätt 2 st plattor på högvärme.

Häll upp vatten i en stor kastrull, koka upp, släng i rispåsen och sänk till hälften.
Skär löken och släng i den i stekpannan med en klicksmör.
Häll över salt, peppar och 1 tsk socker. Stek i några minuter så att de får lite färg.
Skär Choritzon i skivor och släng i löken.
Sänk värmen och stek så att coritzon får lite färg.
Akta löken blir lätt bränd.
Titta till riset.

Häll av riset och öppna upp påsen.
Lägg riset,Choritzon,löken och en burk majs i kastrullen.
Rör runt, inte för mycket då klibbar Jasmin riset och blir för klibbigt.
Servera med ett glas mjölk.

Någonting ni inte förstod, kommentera och jag svarar.
Detta är ett recept jag har kommit på.


















Majs ger en god sötma till maten.
Sockret är till för att runda av löken och ge lite färg.


3-4 Personer

1 påse med fisktärningar ICA
6-7 st potatisar
1 msk pepparot (riven i tub)
Dill 1 msk
En Kokosnöt /eller en burk med kokosmjök
Senap 1 msk
salt
peppar
mjölk eller grädde (goast med grädde 40%)

Ta fram alla ingredienser

Sätt på ugnen på 225 grader och en platta på högsta värmen.
Fyll en stor kastrull med vatten och lägg i potatisarna med skalet på.
Ta tiden. (klart på ca 30 min)
Kokosnöten borrade jag upp ett håll i och hällde ur mjölken i ett glas. 
Det går lättast att borra där du ser de tre mörka prickarna i toppen på kokosnöten.   
Häll upp grädden i en skål, häll sedan i salt,peppar, pepparot, dill, senap och kokosmjölk.
Rör om.
 Lägg upp fisk tärningarna i en ungsform och häll över såsen.
In i ugnen i ca 30min.
Ta tiden.
Titta till potatisen.

Servera med ärtor. Ett glas mjölk eller jordgubbsproviva.
Tips, lägg ärtorna i ett glas med vatten, lätt att hälla av när de är tinade.

Hoppas det smakar.

















1 portion

1 st Granatäpple
2 st små apelsiner (eller en stor)
2 msk Vanilj yoghurt 2%


Ta fram alla ingredienser

Ta fram en skärbräda och en kniv.
Skär av toppen och botten på apelsinen så att den kan stå.
Skär sedan bort skinnet på apelsinen. (Se bilderna)
Lägg apelsinen på sidan och skär i cm stora skivor. Lägg ut dom på ett fat.  
Skär granatäpplet på mitten, ta ut skärnorna med fingrarna. Kärnorna går att äta hela.
Lägg ut ca 1-2 msk av kärnorna över apelsinen.
Gör en egen sprits av bakplåtspapper eller ta en platspåse och skär av en liten bit av botten kanten.
Spritsa ut yoghurten över apelsinerna.
Klart, hoppas det smakar.











Var det någonting som ni inte förstod, kommentera gärna.


1 person

1 halv silverlök
1 kyckling filé 
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Salt
Peppar
Gurry
smör

Sätt på plattan på högsta värmen med en kastrull och rikligt med vatten.

Ta fram alla ingredienser.
Blanda 1 ägg med 1 ½ dl vetemjöl. Mjöla bordet.
Kavla ut pasta degen och skär i passande storlek på pastan.
Släng i pastan i vattnet med en klick smör.
Skär löken och kycklingen i små tärningar/skivor och stek i smör i pannan på högsta värmen.
Ttta till pastan får inte koka för länge, bara cirka 5-6 minuter. 
Häll av pastan och lägg upp allt med en tallrik.
Servera med skiven papprika. 

Hoppas det smakar. 

 skär pastan
skär silverlöken
steker kycklingen och kokar pastan
 lägger i löken
 Dessa kryddor använde jag
Klart! 
  


4-5 personer

Falukorv 400g
Liten burk med skivad annanas
Pepparotstub
Salt
Peppar
Senap
Grädde 5 dl
Riven ost (hushålls ost)
Dill färsk i kruka

Sätt på ugnen på 225 grader

Ta fram alla ingredienser

Blanda 2 msk pepparot, 1 msk senap, dill och kryddorna med grädden.
Skiva korven i lagom skivor.
Lägg korven i en ungsform med varannan annanas och korv, häll över såsen, granera sedan med den rivna osten.
Sätt in den i mitten av ugnen i cirka 30 min, osten ska få färg.

Ta kokt potatis till eller vad du känner för.

Hoppas det smakar.

 Granering med ost

 Färdigt bara att äta

Någonting som är oklart kommentera gärna så svarar jag.


Ingredienser

10-12 port

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.



Tips. ha vaniljvisp på.


Här är ett recept som jag exprimenterade lite med.
Hoppas det smakar.



4-5 personer
Ingredienser

Fläskfilé ca 500gram
Icas honung på tub/flaska.
Salt
peppar
Potatis ca 8-10st (king edward, mjölig)
Smör ca  2-3 msk
Mjölk ca 2-3 msk

Ta fram alla ingredienser

Ta fram stekpannan, sätt på plattan på medelhögvärme.
Ta fram en stor kastrull och häll i 3/4 delar vatten. sätt på plattan på högsta värmen och ställ katrullen bredvid stekpannan. 
Skala potatisen och klyfta dom, lägg dom i kastullen. Ta tiden, klart på ca 20-30min.
Skär fläskfilén i ca 1½cm tjocka skivor på ett skärbräda. Krydda med salt och peppar. 
Lägg en klick smör i stekpannan. 
Lägg i fläskfilén. vänd dom med jämna mellanrum. cirka var 20 sekund. 
När de har fått en fin färg, häll över lite honung och vänd runt dom. 
Inte för mycket honung utan cirka 2-3 msk.
Ta bort stekpannan från plattan. stäng av värmen. 

Titta till potatisen.    

Häll av vattnet.
Om du har en potatispress, använd den.
Elvisp och mixer blir risken att det blir klister. 
Ha i några klickar smör och 2-3 msk mjölk. rör om.
Lägg upp Fläskfilén och potatismoset på en tallrik. 
Servera med varlfri dryck.

TIPS. Dekorera med citronkrydda på moset och med valfri grönsak till maten. 

Tänk på tallriksmodelen. 

Varsågod hoppas det smakar,
Var det någonting ni inte förstod kommentera gärna. eller ge egna tips.
      



Här har jag ett recept på Oxfile med svamp sås.

ingredienser
4 personers

*Oxfilé 400g
* 6-7 champinjoner
*salt , en nypa 
*peppar, en nypa
*grädde 2-3 dl
*Pepparot på tubb färskriven 1 msk
*citronpeppar
*5-6 potatisar

Ta fram alla ingredienser.
sätt på ugnen på 200 grader.
Du tar nagelborste/diskborsten och borstar av smutset på potatisarna, borsta ordentligt. 
Spara skallet på potatisarna, mera näring kvar i potatisarna då.   
Tar en kniv och skär potatisarna i klyftor. inte för stora.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt, sprid ut potatisarna jämnt.
Krydda med citronpeppar, och lägg ut lite smörklickar över potatisen. 
Sätt in plåten i ugnen i ca 30 minuter beroende på ugn. känn efter halva tiden med en gaffel om de snart klara. 

Sätt på plattan på medelhögvärme.
Lägg ut smörklick eller olja i pannan.
Lägg inte i köttet förrens plattan är varm.
Skär oxfilén i ca 3cm höga skivor.
Krydda oxfilén på skärbrädan med salt och peppar, eller den krydda du tycker om. 
Rulla runt så att kryddan blir jämn.
Ta det lugnt med saltet, risken är att den blir torr annars. 
Stek den med ca 4-5 minuter på varje sida. 
Vill du ha den medium, hard eller blodig.
Ett test.
känn dig på pannan med två fingrar, då är oxfilen välstekt.
Känn på kinden, då är den blodig.
Känn på hakan, då är den medium. 
Dra stekpannan åt sidan.

Borsta av champinjonerna, skärbort skalet och botten. 
Skiva dom i skivor eller i klyftor. 
Lägg i smör/olja i en ny panna. 
Lägg i svampen och låt dom stekas lite först innan du har i grädden. 
Häll i grädden,kryddorna och pepparoten. 
Låt den puttra lite på låg värme. reducera. 
Låt grädden puttra så att den blir lite tjockare. 

Titta till potatisen. 

Lägg upp oxfilén på en stor tallrik, ta med en stor skedd och lägg ut svampsåsen på oxfilén.
cirka 2 skedar på varje oxfilé.
Ta ut pommen och lägg bredvid oxfilén eller i en egen skål bredvid tallriken.
Sparris smakar gott till eller annars en egen sallad vid sidan. 

Låt det smaka.
Har ni frågor, är receptet luddigt att förstå. kommentera gärna.
 
 



 





Ingredienser

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj)
50 g smör
0.5 dl mjölk
3.5
dl vetemjöl
100 gram blockchoklad
2 msk kakao

2 tsk bakpulver

250 gram marscarpone
3 msk florsocker
2 msk kakao
(smaka av, ska vara sött)


en klicksmör och ströbröd till formen


Ta fram alla ingredienserna och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret flyffigt.
Smält smöret och rör i mjölken, häll i det i smeten. rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och blanda försiktigt ner i smeten.
Smörj formen med en klick smör och ha på lite ströbröd.
Sätt kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka efter lite över halva tiden, när stickan inte blir kladdig, då är kakan klar.
Låt kakan svalna något.
Blanda mascarpone, florsockret och kakaon ordentligt.
Bre ut all mascarpone på kakan.

Klart!


fläskfile

potatis

honung

potatismos fläskfile med honung, servera gärna med sallad till.

Kommentera gärna


Violglas med lakrisströsel och grädde



6-7 personer

100g smör
5 dl blåbär
1 dl havregryn
½ dl socker
2 dl vetemjöl 

Sätt på ugnen på 175 grader

Blanda vetemjölet,havregrynet och smöret till en smuldeg.
Lägg ut blåbären på pajformen och strööver sockret.
Smula ut degen över blåbärena och in i ungnen cirka 20 minuter.


 



2 personer

4 skivor rostat bröd
3 dl riven ost
körsbärstomater

sätt ugnen på 200 grader

lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper under.
skiva tomaten lägg på oh strö över osten och krydda med citronpeppar ( eller oregano).

sätt in dom i ungen i cirka 10 minuter, går snabbt.










 


RECEPT + annat

6 personer

ingredienser

100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel

vaniljsås för 6 personer
mjölk

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.

Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.

Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.

Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.

Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.

Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.

Ta ut den och låt svallna lite.

Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.

alla ingredienserna

På väg in i ugnen, allt på lagt

Äppelmust med kanel 100% äkta vara


I måndags min lilla Miranda hittade äppelträdet på¨vägen, jätte glad.
Sprang faktiskt fram. Jippe! glad jag är!

mums!

Hösten är här!


Frukosten!

lunchen.


Har ni egna tips på recept, kommenterna gärna så testar jag dom, jätte intresserad!



NYTT recept

Fick denna ideén när jag sov....hehe
Lyssna, vad tycker ni om denna?

Paj med mandelspån, äppel kanel och sirap?
Jag ska testa det i morgon.

Sätter då in receptet om det blir en hit. annars, kastar jag den.
Spännande. titta in vetja!

kramar


mat recept

Mitt egna recept på kyckling med jordnöts sås och jasminsris.

en person

Ingredienser

Jordnöts sås
en kycklingfile
salt
peppar
smör
jasminris
Grädde 40%
spettpinnar 2 st

Sätt på en storkastrull med vatten på 4 ( av 6).
Sätt på stekpannan på högsta värmen, ganska mycket smör. kyckling kan bli lite torr annars.
Tärna och krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg i kyckling spetten.
Få färg på den och precis när han inte är rosa länge slänger ni på jordnöts såsen med 2-3 msk grädde. Behöver nog stekas minst 10-12 minuter.
Låt den puttra ca 1-2minuter, ta sedan upp spetten på tallriken.
Grädden häller man bara i för att det ska bli en sås av det. Och för att såsen inte ska vara så stark smak med jordnöt.

Hoppas det smakar! RICKTIGT GOTT!















Några frågor kommentera så svarar jag!



men oj då


I dag när jag kom ut till stallet och skulle ta av min lilla Mirandas stödbandage så var benet lite svullet.
La på en kallgélpåse från kyllen. 
Såren ser bättre ut. 

Tog ut hästarna och sedan mockade jag. 
Miranda stod då inne och väntade på mig.

Sedan gick vi ut en sväng, för att se hur hon såg ut när hon gick.
Hon ville springa hem och springa till äppelträdet.
Verkar bättre! jippe!!!
Men jag skulle nog också sprigna till en godispåse om jag var skadad ändå? eller?

Jag får hoppas att det betyder att hon börjar bli lite bättre.
Men hon är ju fortfarande svullen...hmmm..
Jag skulle återkomma till veterinären den 19/10.......

Hoppas det bara går frammåt.


Ingen bebis än.

*pip* låg i soffan när jag hälsade på, trött.



 

RSS 2.0