Fråge sport!...v.14 AVSKUTAD!

1) Vart kommer soppan Gulasch ursprungligen ifrån.
A) Indien
B) Afrika
C) Ungern
D) Tyrkiet





2) Vad heter kexet som man vanligtvis använder i Tiramisu?
A) Digestivekex
B) savojardikex
C) Pepparkaka
D) Man har inget kex i Tiramisu




3) Högrev, vart sitter det på oxen?
A) Magområdet, vid revbena
B) Låren
C) Vid nacken
D) Ryggen




4) Satay sauce, vad är det?
A) Jordnöts sås
B) En fisksås gjord på dill
C) Gjord på rotfrukter
D) En sås gjord på mango,chili och annanas.




5) Vad är tomatens italienska namn och betyder?
A) Pomodoro vilket betyder gult äpple
B) Fragola vilket betyder tomat
C) Salatalık vilket betyder röd frukt


SVAREN:
1 C
2 B
3 C
4 A
5 A


_______________________________________________________________________
Svaren skickar ni in genom att kommenterar ni i detta inlägget, Jag utser en vinnare som får en hemlis.****
Glömm ej kontakt adress, mail eller blogg



_______________________________________________________________________

OCH VINNAREN BLEV! http://2barnsmamman.devote.se/ JOHANNA!
Du är varmt välkommen på en middag/mat hemma hos mig som jag bjuder på!
GRattis!

________________________________________________________________________



Béarnaisesås

4 personer

6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon
4 st schalottenlökar
8
st vitpepparkorn
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten
Salt


Smält smöret över ett vattenbad i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Skär upp löken och skjuda den i en kastrull med vinägern, dragon, vitpeppar och vattnet
till cirka hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull över vattenbadet.
Rör ner äggen och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen från platan och häll sakta ner smöret under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja och dragon.


Honungsmaräng

ca 15-18st

Ingredienser:

2 äggvitor
1 & 1/3 dl socker
1 msk honung

Gör så här:

Sätt ungnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. cirka 5 minuter.
Tillsätt socker och vispa 5-6 minuter till.
Sipra över honung jämnt över smeten.
Ta en stor sked och klicka ut smeten på bakplåtspapper.
In i ugnen cirka 45-50 minuter.
Ska vara spröd på utsidan och seg på insidan.



Mini Semlor

Mini Semlor

2½ dl mjölk
50g smör
25g jäst för söta degar
1½ krm salt
2 tsk stött kardemumma
8 dl Vetemjöl

Fyllning:
200 g Madelmassa
1 dl Mjölk
2 msk Valfri konjak? (likör43?)

1 ägg för pensling

Värm mjölken fingervarm.
Smula jästen i en bunke med mjölken och rör om.
Smöret ska vara rumsvarmt eller smält.
Häll sedan i alla dom torra ingredienserna i mjölken med smöret och jästen.
Blanda den till en deg klump.
Låt den jäsa under handuk ca 30 minuter.
Sätt ungnen på 225grader.
Forma sedan degen som små bollar eller varför inte använda en pepparkaksform *hjärta*.
Låt dom jäsa på plåt cirka 20-30minuter till.
Pensla dom med ett ägg.
In i ugnen ca 6 minuter.

Skär sedan av ett lock.
Fyll den med mandelmassa.
Pudra med florsocker.
klart...



Mums!


Pannkaka smet

4 personer ca

4 ägg
3 dl Mjölk
5 dl Vetemjöl
Salt
2 msk olja
Vaniljsocker


Omelett

3 ägg
1 msk vatten
salt
peppar

Örtsås

3 dl Gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Basilika färsk
*honung


Tiramisu alá Angelica

Tiramisu  alá Angelica

4 Personer

 3 dl kaffe, starkt
 2 st ägg
 2 msk socker
 250 g mascarponeost
 2 msk Likör43
 8 st savojardikex
 Dekoration:
 Kakao

Gör så här:
Brygg kaffe, svart.
Ta äggen och dela vitan med gulan i var sin bunke. 
Vispa sedan vitan hård.
Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig smet.
Blanda mascarpone i äggulesmeten, lite i taget.
Vänd sedan försiktigt ned äggvitan och blanda med en slickepott.
När kaffet är kallt blanda då i likören.
Doppa kexen i kaffet och lägg i botten av formen.
Varva det med mascarponekrämen och sedan kexen igen.
Lägg upp den sista smeten mascarpone överst.

Vid servering efter 5 timmar i kylskåpet.
Pudra med kakao.







_________________________________________________________________
OM NI VILL KAN JAG FIXA EN MATLAGNINGS VIDEO NÄR JAG GÖR TIRAMISU?
Kommentera....


RSS 2.0