Kyckling, hemma gjord pasta, silverlök och paprika

1 person

1 halv silverlök
1 kyckling filé 
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Salt
Peppar
Gurry
smör

Sätt på plattan på högsta värmen med en kastrull och rikligt med vatten.

Ta fram alla ingredienser.
Blanda 1 ägg med 1 ½ dl vetemjöl. Mjöla bordet.
Kavla ut pasta degen och skär i passande storlek på pastan.
Släng i pastan i vattnet med en klick smör.
Skär löken och kycklingen i små tärningar/skivor och stek i smör i pannan på högsta värmen.
Ttta till pastan får inte koka för länge, bara cirka 5-6 minuter. 
Häll av pastan och lägg upp allt med en tallrik.
Servera med skiven papprika. 

Hoppas det smakar. 

 skär pastan
skär silverlöken
steker kycklingen och kokar pastan
 lägger i löken
 Dessa kryddor använde jag
Klart!
  

korvlåda med senap, pepparot, annanas och dill

4-5 personer

Falukorv 400g
Liten burk med skivad annanas
Pepparotstub
Salt
Peppar
Senap
Grädde 5 dl
Riven ost (hushålls ost)
Dill färsk i kruka

Sätt på ugnen på 225 grader

Ta fram alla ingredienser

Blanda 2 msk pepparot, 1 msk senap, dill och kryddorna med grädden.
Skiva korven i lagom skivor.
Lägg korven i en ungsform med varannan annanas och korv, häll över såsen, granera sedan med den rivna osten.
Sätt in den i mitten av ugnen i cirka 30 min, osten ska få färg.

Ta kokt potatis till eller vad du känner för.

Hoppas det smakar.

 Granering med ost

 Färdigt bara att äta

Någonting som är oklart kommentera gärna så svarar jag.


RSS 2.0