mini semlor
Mini Semlor
2½ dl mjölk
50g smör
25g jäst för söta degar
1½ krm salt
2 tsk stött kardemumma
8 dl Vetemjöl
Fyllning:
200 g Madelmassa
1 dl Mjölk
2 msk Valfri konjak? (likör43?)
1 ägg för pensling
Värm mjölken fingervarm.
Smula jästen i en bunke med mjölken och rör om.
Smöret ska vara rumsvarmt eller smält.
Häll sedan i alla dom torra ingredienserna i mjölken med smöret och jästen.
Blanda den till en deg klump.
Låt den jäsa under handuk ca 30 minuter.
Sätt ungnen på 225grader.
Forma sedan degen som små bollar eller varför inte använda en pepparkaksform *hjärta*.
Låt dom jäsa på plåt cirka 20-30minuter till.
Pensla dom med ett ägg.
In i ugnen ca 6 minuter.
Skär sedan av ett lock.
Fyll den med mandelmassa.
Pudra med florsocker.
klart...
Mums!
Jätte enkla matlagningsvideon...
http://youtu.be/CG9OkruftFQ
http://youtu.be/td2NoJIcMSE
Jätte enkla matlagningsvideon, alla kan förstå dom.
*gjorda på en tagning, ler, enjoy*
Alla hjärtansdag 14/2
Ingredienser
150 g smält smör
2 dl socker
1 ½ dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
ströbröd
Florsocker
Valfria bär
Smörj ugnsformen med smör och häll på ströbröd, (i detta fall ett stor hjärta till alla hjärtansdag)
Smält smöret och blanda i hop det med alla ingredienserna, mjölet sist.
Gärna vispa för hand och vänd ner mjölet, försiktigt.
Gräddas ca 25-30 minuter i miten av ugnen.
Styckningsschema lamm
Styckningsschema, lamm
A Lammstek med ben.
B Skivad Lammstek (förbit), ca 11⁄2 cm tjocka.
C Parkotletter (av sadeln), ca 11⁄2 cm tjocka.
D Skivad lammrygg, max 2 cm tjocka.
E Framlägg.
F Bogkotlett, 1⁄2 - 1 cm tjocka.
G Lammspjäll.
H Tunnbringa (slaksida).