Bröllopstårta

Bröllopstårta

10-12p
Svårighetsgrad: svår
Tid: 1½h

1 st Vit marsipanlock (icas)
3dl grädde 40%
2 tsk socker
Färska jordgubbar ca 10st
1 frp Chokladtårtbotten (icas)

Vit kristyr  ((Dr. Oetker)
Dekorationspärlor (Dr. Oetker)
Odense Marsipan figurmarsipan "jordgubb, röd" 200g

3 äggvitor
2dl socker
3 tsk kakao



Gör så här:
Börja med att vispa till marrängen.
3 äggvitor vispas till ett fast stum, (10min).
Häll sedan sakta i sockret (2dl)och vispa 5-7 min till.
Häll i kakaon när smeten är fluffig och fast, ställ in i kylskåpet.

Vispan grädden med socker (2tsk).
Skölj och skär jordgubbbarna i bitar och blanda med grädden, ställ i i kylskåpet. 

Ta fram tårtbottnen och börja med att lägga ut chokladmarrängen i första lagret.
Spara en liten klick med marräng till runt tårtan sedan.
Sedan grädden på den andra.
Lägg sedan ut den sista marrängen runt om hela tårtan.

Ta ut tårtlocket och lägg ut på tårtan (kan vara lite knepigt)
Ställ in tårtan i kylen igen och börja med blommerna.
Prova dig fram hur du vill ha dina blommor.
Jag tog kristyr och deckorationspärlor som pestiller.
Fäst dom färdiga blommorna och deckorationspärlorna med kristyr på tårtan.

FÄRDIGT!

*ska ge ut recept på egen tårtbotten och egen tårtlock gjor med marsipan och karamellfärg, inom kort*








EGEN TÅRTBOTTEN

1 tårtbotten
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Lätt

Smör 150g
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver

Smält smöret i micron så att den blir mjuk.
Vispa smöret, äggen och sockret så att det blir fluffigt.
Häll i vetemjölet,vaniljen och bakpulvret och vispa i hop till en smet.
Smörj formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter på 175 grader.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0