Mini TÅRTOR
Tid: 1h
Svårighetsgrad: medel
Smör 150g
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
5 dl vispgrädde
1 påse vaniljsås + mjölk (se påsens information)
Odense färdiga marsipan RÖD (jordgubb) ca 200g
Odense färdiga marsipan GRÖN (päron) ca 200g
Smält smöret i micron så att den blir mjuk.
Vispa smöret, äggen och sockret så att det blir fluffigt.
Häll i vetemjölet,vaniljen och bakpulvret och vispa i hop till en smet.
Smörj formarna med lite smör. (muffinsformar diameter ca 5-6cm)
Fyll formarna 1/4 med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter på 175 grader.
Låt dom svalna innan du tar ut dom ur formen.
Vispa grädden och blanda till vaniljsåsen och ställ in i kylen.
Dela de små tårtbottnarna dom så att det blir ett lock.
Fyll den med hallon på första botten.
Lägg på locket och lägg på vaniljsåsen ett tunt lager och sedan massa grädde upp till.
Kavla ut marsipanen och lägg ut på bakelsen, kan vara lite svårt.
Kavla ut marsipanen tunt, tunt.
Serveringstips: Smält mörk choklad och sipra det över och gör ett mönster.
Gott med ett kallt glas mjölk til.
Varm kopp kaffe eller ett stort glas saft.
Håller sig i kylen i ca 2-3 dagar
Mmmm!! Ser jättesmarrigt ut :D
Duktig du är:)