Fransyska

4-6 Personer
Tid: Över 60 minuter
Svårighetsgrad: Medelsvår

Fransyska cirka 1 kg
Vitlök
salt
Peppar
Valfri ost

 Värm ugnen till 125 grader.
Öppna upp fransyskan och fyll den med 2-3 vitlöksklyftor och cirka 1 dl ost.
Krydda med salt och peppar.
Jag tar en egen variant på kryddning, rostad vitlök och pepparmix.
Knyt igen fransyskan och krydda rikligt.
Bryn den i pannan så den får lite färg.
Sätt in den i ugnen med en termometer i mitten av den.
Ska vara mellan 70-75 grader i mitten av fransyskan.
50 minuter per kg kött i ugnen.
När den har kommit upp i rätt temp, ta då ut den och låt den vila i några minuter med bakplåstpapper runt om sig.
Serveringstips: Eget potatismos och bearnaisesås
Ett gott rött vin till eller en kall öl.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0