Tiramisu alá Angelica

Tiramisu  alá Angelica

4 Personer

 3 dl kaffe, starkt
 2 st ägg
 2 msk socker
 250 g mascarponeost
 2 msk Likör43
 8 st savojardikex
 Dekoration:
 Kakao

Gör så här:
Brygg kaffe, svart.
Ta äggen och dela vitan med gulan i var sin bunke. 
Vispa sedan vitan hård.
Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig smet.
Blanda mascarpone i äggulesmeten, lite i taget.
Vänd sedan försiktigt ned äggvitan och blanda med en slickepott.
När kaffet är kallt blanda då i likören.
Doppa kexen i kaffet och lägg i botten av formen.
Varva det med mascarponekrämen och sedan kexen igen.
Lägg upp den sista smeten mascarpone överst.

Vid servering efter 5 timmar i kylskåpet.
Pudra med kakao.







_________________________________________________________________
OM NI VILL KAN JAG FIXA EN MATLAGNINGS VIDEO NÄR JAG GÖR TIRAMISU?
Kommentera....


Kommentarer
Postat av: Maria

Intressant...vilken utmaning...

2011-03-03 @ 17:05:59
URL: http://gustafssonia.webblogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0