Tiramisu alá Angelica
Tiramisu alá Angelica
4 Personer
3 dl kaffe, starkt
2 st ägg
2 msk socker
250 g mascarponeost
2 msk Likör43
8 st savojardikex
Dekoration:
Kakao
Gör så här:
Brygg kaffe, svart.
Ta äggen och dela vitan med gulan i var sin bunke.
Vispa sedan vitan hård.
Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig smet.
Blanda mascarpone i äggulesmeten, lite i taget.
Vänd sedan försiktigt ned äggvitan och blanda med en slickepott.
När kaffet är kallt blanda då i likören.
Doppa kexen i kaffet och lägg i botten av formen.
Varva det med mascarponekrämen och sedan kexen igen.
Lägg upp den sista smeten mascarpone överst.
Vid servering efter 5 timmar i kylskåpet.
Pudra med kakao.
_________________________________________________________________
OM NI VILL KAN JAG FIXA EN MATLAGNINGS VIDEO NÄR JAG GÖR TIRAMISU?
Kommentera....
Intressant...vilken utmaning...