Béarnaisesås
4 personer
6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon
4 st schalottenlökar
8 st vitpepparkorn
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten
Salt
Smält smöret över ett vattenbad i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Skär upp löken och skjuda den i en kastrull med vinägern, dragon, vitpeppar och vattnet
till cirka hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull över vattenbadet.
Rör ner äggen och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen från platan och häll sakta ner smöret under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja och dragon.

6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon
4 st schalottenlökar
8 st vitpepparkorn
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten
Salt
Smält smöret över ett vattenbad i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Skär upp löken och skjuda den i en kastrull med vinägern, dragon, vitpeppar och vattnet
till cirka hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull över vattenbadet.
Rör ner äggen och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen från platan och häll sakta ner smöret under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja och dragon.

Kommentarer
Trackback