Fläskkarré med hemma gjord bearnaisesås
Ingredienser
4 Personer 0,5 st |
1 msk |
10 st |
3 st |
250 gram |
1 msk |
1 krm |
Tillagning
Finhacka löken. Krossa vitpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger och dragon i en kastrull. (Det går bra att använda både torkad och inlagd dragon.) Låt koka in tills en tredjedel återstår.
Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (såsen får aldrig koka). Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.
Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och ev cayennepeppar
Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (såsen får aldrig koka). Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.
Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och ev cayennepeppar
Kommentarer
Trackback