Äppelpaj

Äppelpaj

6 personer

ingredienser

100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel

vaniljsås för 6 personer
mjölk

Sätt på ugnen på 225 grader.

Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.

Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.

Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.

Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.

Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.

Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.

Ta ut den och låt svallna lite.

Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.

alla ingredienserna

På väg in i ugnen, allt på lagt

Äppelmust med kanel 100% äkta vara



servera med vaniljsås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0