Äppelpaj
Äppelpaj
6 personer
ingredienser
100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel
vaniljsås för 6 personer
mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.
Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.
Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.
Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.
Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.
Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.
Ta ut den och låt svallna lite.
Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.
alla ingredienserna
På väg in i ugnen, allt på lagt
Äppelmust med kanel 100% äkta vara
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1350_58405084.jpg)
servera med vaniljsås
6 personer
ingredienser
100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel
vaniljsås för 6 personer
mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.
Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.
Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.
Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.
Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.
Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.
Ta ut den och låt svallna lite.
Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1347_57055040.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1348_57055170.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1349_57055296.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1350_58405084.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/854886/images/2009/foto1351_58405102.jpg)
Kommentarer
Trackback