Tagning 5....

Filmklipper vart för långt och för kommplicerat.
Så jag sätter upp bilderna här på bloggen istället.


Pannacotta (5 varianter)


5dl grädde + 1 dl gelatinsocker = 5 portioner.
koka ihop grädde, sockret och 1tsk äkta vanilj i ca 3-4 minuter. (basen)
Dela sedan upp allt i 5 portioner.
Blanda ihop ingredienserna var för sig. (i var sin bytta)
Hacka fina bitar av mango och sharon.
Krossa/hacka vit och mörk choklad
SKär upp en jorbgubbe fint.
Blanda det med grädden och häll upp.
Ställ in allt i kylskåpet i 45min.
Ta fram och lägg på fint med frukterna/chokladen....Se bilderna

Original, vanilj,grädde och jordgubbe

vanilj, grädde, vit choklad

vanilj,grädde, mörk choklad

vanilj, grädde, mango

vanilj, grädde, sharon


Ta och prova dig fram, vilken är din favorit.
Passionsfrukt? Salmbärssylt? Hjortronssylt?......
Säg gärna var ni tyckte om dom sedan? eller ge tips!

kramar

Angelicas variant på Mozartkulor

Angelicas variant på mozartkulor






Marsipan
Nougat
Choklad (valfri)




En populär julgodis

Min kokbok 2010





























crumble cake with apple . smulpaj med äpple



Smulpaj med äpple


ca 4-5 personer
3 stora äpplen
100g smör
1½dl vetemjöl
1½dl havregryn
3 msk socker

2msk sirap
kanel


Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader.
Skala och tärna äpplerna och lägg dom i pajformen.
Tärna smöret och få den rumsvarm. (15min)
Blanda alla ingredienser och strö över de tärnade äpplerna.
Häll över 2msk sirap och lite kanel.
In i ugnen cirka 15 minuter.
Serveras lite ljummen med kall vaniljsås.


TIPS:
Häll över krossad mandel.

 min

bjöd mitt filmteam (anneli) *pöss


Matlagning

Jag har planer att jag ska fixa video klipp där jag går igenom matlagning.
Ex tips och ideer och hur jag exempel lagar de perfekta muffins.
Fluffiga och goda!
Se mig stå i förklädde i köket, kokvrån :P.

Håll utskick här på bloggen!





RSS 2.0