Oxfilé med champinjoner och potatismos // chokladkaka med mascarpone
Oxfilé med champinjoner och potatismos
1 person
oxfile ca 200 gram
salt
peppar
3 st potatisar king edvard
2 dl grädde
4 st champinjoner
majs 1 burk utan salt eller socker
smör
Koka potatisen.
stek oxfilén med campinjonerna salt och peppar.
Häll i grädden och låt puttra.
Ta potatisen och gör mos av den, blanda i smör, salt, peppar och majs.
Lägg upp fint på en tallrik.
Servera med valfri dryck.
chokladkaka med mascarpone
Ingredienser
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj)
50 g smör
0.5 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
100 gram blockchoklad
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
250 gram marscarpone
3 msk florsocker
2 msk kakao
(smaka av, ska vara sött)
en klicksmör och ströbröd till formen
Ta fram alla ingredienserna och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret flyffigt.
Smält smöret och rör i mjölken, häll i det i smeten. rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och blanda försiktigt ner i smeten.
Smörj formen med en klick smör och ha på lite ströbröd.
Sätt kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka efter lite över halva tiden, när stickan inte blir kladdig, då är kakan klar.
Låt kakan svalna något.
Blanda mascarpone, florsockret och kakaon ordentligt.
Bre ut all mascarpone på kakan.
Vad kommer de för tävlingar o utställningar ?