Äppelpaj med mandel // Kyckling,lök och egen gjord pasta
6 personer
ingredienser
100 gram margarin
2,5dl vetemjöl
Mandel, skalad och hackad 50g
3 msk ljus sirap
2-3 stora röda äpple
ströbröd
kanel
vaniljsås för 6 personer
mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda det rums varma smöret med vetemjölet och halva påsen med mandel.
Smöra pajformen och häll över cirka 3 msk ströbröd så att det blir jämnt utspritt.
Sätt in pajen cirka 10 min och förgrädda den lite.
Tärna äpplena i 1 x 1 cm stora tärningar.
Ta ut pajen, strö över äpplena, mandeln som är kvar, ca 3 msk sirap och lite kanel.
Ställ in den i ugnen igen cirka 20 minuter.
Ta ut den och låt svallna lite.
Servera med äkta äppelmust och vaniljsås.alla ingredienserna
På väg in i ugnen, allt på lagt
Äppelmust med kanel 100% äkta vara
servera med vaniljsås
Kyckling,lök och egen gjord pasta
1 person
1 halv silverlök
1 kyckling filé
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Salt
Peppar
Gurry
smör
Sätt på plattan på högsta värmen med en kastrull och rikligt med vatten.
Ta fram alla ingredienser.
Blanda 1 ägg med 1 ½ dl vetemjöl. Mjöla bordet.
Kavla ut pasta degen och skär i passande storlek på pastan.
Släng i pastan i vattnet med en klick smör.
Skär löken och kycklingen i små tärningar/skivor och stek i smör i pannan på högsta värmen.
Ttta till pastan får inte koka för länge, bara cirka 5-6 minuter.
Häll av pastan och lägg upp allt med en tallrik.
Servera med skiven papprika.
Hoppas det smakar.






Låter JÄTTEgott när får man komma på fika då?? hehe =))
vad gott:)
saknar dina bilder o recept o inlägg har det hänt något eller är det mkt nu?
kramar
gud vad gott!, intressant blogg!