Snöboll med körsbärsås // Apelsin,granatäpple och yoghurt

Smöboll med körsbärsås

1 person

1 stor skopa med äkta vaniljglass.
1 msk körsbärsås (finns vid strössel avdelningen)
3-4 små maränger



Krossa marängerna på en tallrik till smulor.
Ta en stor skopa glass och rulla den försiktigt i den krossade marängen.
Lägg ut körsbärsåsen fint med en sked.
Snöbolen lägger du mitt i tallriken.





Apelsin, granatäpple och yoghurt 

1 portion

1 st Granatäpple
2 st små apelsiner (eller en stor)
2 msk Vanilj yoghurt 2%


Ta fram alla ingredienser

Ta fram en skärbräda och en kniv.
Skär av toppen och botten på apelsinen så att den kan stå.
Skär sedan bort skinnet på apelsinen. (Se bilderna)
Lägg apelsinen på sidan och skär i cm stora skivor. Lägg ut dom på ett fat.  
Skär granatäpplet på mitten, ta ut skärnorna med fingrarna. Kärnorna går att äta hela.
Lägg ut ca 1-2 msk av kärnorna över apelsinen.
Gör en egen sprits av bakplåtspapper eller ta en platspåse och skär av en liten bit av botten kanten.
Spritsa ut yoghurten över apelsinerna.
Klart, hoppas det smakar.




















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0