Mosartbollar // Ris med lök och choritzo
Mosartbollar
Nogat 1 förpackning
Mandelmassa 300g eller 500g
Choklad ljus eller mörk 200g
Smält chokladen.
Tärna nogaten i cm bitar.
Skär skivor av mandelmassan.
Lägg nogaten i en mandelmassa skiva, linda in nogaten.
Doppa den i smälta chokladen med hjälp av en tandpetare.smält chokladen över kokande vatten
skiva mandelmassan, tärna nogaten
rulla ihop mandelmassan och nogaten
ta hjälp av tandpetare och doppa dom i chokladen
lägg upp dom på bakplåtspapper på en tallrik. ställ in dom i kylskåpet.
Ris med lök och choritzo
3 personer
1 packet med Ica´s Choritzi (vitlök och paprika smak)
Marinerade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Jasmineris i kokpåsar (1 påse)
Majs (osaltade, osockrade) en liten burk
1 gul lök
1 tsk socker
2 msk smör
Ta fram alla ingredienser
Sätt 2 st plattor på högvärme.
Häll upp vatten i en stor kastrull, koka upp, släng i rispåsen och sänk till hälften.
Skär löken och släng i den i stekpannan med en klicksmör.
Häll över salt, peppar och 1 tsk socker. Stek i några minuter så att de får lite färg.
Skär Choritzon i skivor och släng i löken.
Sänk värmen och stek så att coritzon får lite färg.
Akta löken blir lätt bränd.
Titta till riset.
Häll av riset och öppna upp påsen.
Lägg riset,Choritzon,löken och en burk majs i kastrullen.
Rör runt, inte för mycket då klibbar Jasmin riset och blir för klibbigt.
Servera med ett glas mjölk eller valfri dryck.
Någonting ni inte förstod, kommentera och jag svarar.
Detta är ett recept jag har kommit på.
Majs ger en god sötma till maten.
Sockret är till för att runda av löken och ge lite färg.