Havrekakor med tranbär och russin
Havre kakor med tranbär och russin
12 st stora kakor
Tid 60min
4 dl Vetemjöl
6 ½ dl Havregryn
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
145g smör (rums varm)
Tranbär ca 90gram (hackade)
Russin ca 1 dl (hackade)
½ tsk salt
1 dl vatten
2 msk ljus sirap
Sätt på ugnen på 175grader.
Ta fram alla ingredienserna.
Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg.
Hacka tranbären och russinen.
Häll i sirapen,vattnet,tranbären och russinen i smuldegen.
Blanda hårt och ordentligt.
Du kan rulla degen till en lång korv och ställa in den i kyrlskåpet i cirka 30 minuter.
Lite lättare att skära skivor av den sedan.
Men går också att göra direkt kakor med händerna.
Gräddas cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen på 175grader.
12 st stora kakor
Tid 60min
4 dl Vetemjöl
6 ½ dl Havregryn
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
145g smör (rums varm)
Tranbär ca 90gram (hackade)
Russin ca 1 dl (hackade)
½ tsk salt
1 dl vatten
2 msk ljus sirap
Sätt på ugnen på 175grader.
Ta fram alla ingredienserna.
Blanda alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg.
Hacka tranbären och russinen.
Häll i sirapen,vattnet,tranbären och russinen i smuldegen.
Blanda hårt och ordentligt.
Du kan rulla degen till en lång korv och ställa in den i kyrlskåpet i cirka 30 minuter.
Lite lättare att skära skivor av den sedan.
Men går också att göra direkt kakor med händerna.
Gräddas cirka 10-15 minuter i mitten av ugnen på 175grader.
Kommentarer
Postat av: Gullan86
vad goda de ser ut kakorna och jättefint gjorda ser verkligen proffsiga ut.
krama
Trackback