Ytterfläskfilé med hemma gjord potatismos och ärtor

1 person
 3-4 potatisar
ca 100g ytterfläskfilé
1 burk med osaltade/osockare majs
1 dl grädde
1 msk mjölk (Röd)
Färdig sås/grytbas med smak av rostad vitlök och citrontimjan  2-3dl  MILDA
Salt
Peppar
En klick smör


Ta fram alla ingredienser.

Sätt på 2 st plattor på högsta värme.
Ta fram en stekpanna och en stor katrull.
Fyll kastrullen med vatten 3/4, skalla potatisen och lägg i.
Skär ytterfläskfilén i cm tjocka skivor.
Lägg i en klick smör och stek så att de får färg.
Salta och peppra efter smak.
Lägg sedan i grytbasen och 1dl grädde, låt puttra och redusera.
Titta till potatisen.
Häll bort vattnet och börja mosa potatisen i kastrullen.
Jag använder en potatispress. (se bilden)
Lägg sedan i 1 msk mjölk,salt,peppar och en klick grädde. Rör om.
Sedan i en burk med majs. (röd om försiktigt)
Lägg upp potatismoset och köttet med såsen runt om.
Servera med valfri dryck.

Detta rekommenderar jag starkt. jätte gott.











Kommentarer
Postat av: Anna (gullan86.blogg.se)

Vad gott det ser ut, du är så duktiga på att laga mat.

oh de mumsiga majsen du tipsade om äter bara dem nu jättegoda tack för tipset.

har du kollat in min blogg nåt?

kramar

2009-06-04 @ 00:25:16
Postat av: Anonym

äckligt mycket smör du använder

2009-06-04 @ 11:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0