Ytterfläskfilé med hemma gjord potatismos och ärtor
1 person
3-4 potatisar
ca 100g ytterfläskfilé
1 burk med osaltade/osockare majs
1 dl grädde
1 msk mjölk (Röd)
Färdig sås/grytbas med smak av rostad vitlök och citrontimjan 2-3dl MILDA
Salt
Peppar
En klick smör
Ta fram alla ingredienser.
Sätt på 2 st plattor på högsta värme.
Ta fram en stekpanna och en stor katrull.
Fyll kastrullen med vatten 3/4, skalla potatisen och lägg i.
Skär ytterfläskfilén i cm tjocka skivor.
Lägg i en klick smör och stek så att de får färg.
Salta och peppra efter smak.
Lägg sedan i grytbasen och 1dl grädde, låt puttra och redusera.
Titta till potatisen.
Häll bort vattnet och börja mosa potatisen i kastrullen.
Jag använder en potatispress. (se bilden)
Lägg sedan i 1 msk mjölk,salt,peppar och en klick grädde. Rör om.
Sedan i en burk med majs. (röd om försiktigt)
Lägg upp potatismoset och köttet med såsen runt om.
Servera med valfri dryck.
Detta rekommenderar jag starkt. jätte gott.
3-4 potatisar
ca 100g ytterfläskfilé
1 burk med osaltade/osockare majs
1 dl grädde
1 msk mjölk (Röd)
Färdig sås/grytbas med smak av rostad vitlök och citrontimjan 2-3dl MILDA
Salt
Peppar
En klick smör
Ta fram alla ingredienser.
Sätt på 2 st plattor på högsta värme.
Ta fram en stekpanna och en stor katrull.
Fyll kastrullen med vatten 3/4, skalla potatisen och lägg i.
Skär ytterfläskfilén i cm tjocka skivor.
Lägg i en klick smör och stek så att de får färg.
Salta och peppra efter smak.
Lägg sedan i grytbasen och 1dl grädde, låt puttra och redusera.
Titta till potatisen.
Häll bort vattnet och börja mosa potatisen i kastrullen.
Jag använder en potatispress. (se bilden)
Lägg sedan i 1 msk mjölk,salt,peppar och en klick grädde. Rör om.
Sedan i en burk med majs. (röd om försiktigt)
Lägg upp potatismoset och köttet med såsen runt om.
Servera med valfri dryck.
Detta rekommenderar jag starkt. jätte gott.