Oxfilé med pomme/potatismos
Här har jag ett recept på Oxfile med svamp sås.
ingredienser
4 personers
*Oxfilé 400g
* 6-7 champinjoner
*salt , en nypa
*peppar, en nypa
*grädde 2-3 dl
*Pepparot på tubb färskriven 1 msk
*citronpeppar
*5-6 potatisar
Ta fram alla ingredienser.
sätt på ugnen på 200 grader.
Du tar nagelborste/diskborsten och borstar av smutset på potatisarna, borsta ordentligt.
Spara skallet på potatisarna, mera näring kvar i potatisarna då.
Tar en kniv och skär potatisarna i klyftor. inte för stora.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt, sprid ut potatisarna jämnt.
Krydda med citronpeppar, och lägg ut lite smörklickar över potatisen.
Sätt in plåten i ugnen i ca 30 minuter beroende på ugn. känn efter halva tiden med en gaffel om de snart klara.
Sätt på plattan på medelhögvärme.
Lägg ut smörklick eller olja i pannan.
Lägg inte i köttet förrens plattan är varm.
Skär oxfilén i ca 3cm höga skivor.
Krydda oxfilén på skärbrädan med salt och peppar, eller den krydda du tycker om.
Rulla runt så att kryddan blir jämn.
Ta det lugnt med saltet, risken är att den blir torr annars.
Stek den med ca 4-5 minuter på varje sida.
Vill du ha den medium, hard eller blodig.
Ett test.
känn dig på pannan med två fingrar, då är oxfilen välstekt.
Känn på kinden, då är den blodig.
Känn på hakan, då är den medium.
Dra stekpannan åt sidan.
Borsta av champinjonerna, skärbort skalet och botten.
Skiva dom i skivor eller i klyftor.
Lägg i smör/olja i en ny panna.
Lägg i svampen och låt dom stekas lite först innan du har i grädden.
Häll i grädden,kryddorna och pepparoten.
Låt den puttra lite på låg värme. reducera.
Låt grädden puttra så att den blir lite tjockare.
Titta till potatisen.
Lägg upp oxfilén på en stor tallrik, ta med en stor skedd och lägg ut svampsåsen på oxfilén.
cirka 2 skedar på varje oxfilé.
Ta ut pommen och lägg bredvid oxfilén eller i en egen skål bredvid tallriken.
Sparris smakar gott till eller annars en egen sallad vid sidan.
Låt det smaka.
Har ni frågor, är receptet luddigt att förstå. kommentera gärna.

Nästa gång ska jag ge råd på vad man kan ha för utrustning till olika hästar.
Som har problem med tänderna, är överviktiga eller andra problem.
Välkomna!
ingredienser
4 personers
*Oxfilé 400g
* 6-7 champinjoner
*salt , en nypa
*peppar, en nypa
*grädde 2-3 dl
*Pepparot på tubb färskriven 1 msk
*citronpeppar
*5-6 potatisar
Ta fram alla ingredienser.
sätt på ugnen på 200 grader.
Du tar nagelborste/diskborsten och borstar av smutset på potatisarna, borsta ordentligt.
Spara skallet på potatisarna, mera näring kvar i potatisarna då.
Tar en kniv och skär potatisarna i klyftor. inte för stora.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt, sprid ut potatisarna jämnt.
Krydda med citronpeppar, och lägg ut lite smörklickar över potatisen.
Sätt in plåten i ugnen i ca 30 minuter beroende på ugn. känn efter halva tiden med en gaffel om de snart klara.
Sätt på plattan på medelhögvärme.
Lägg ut smörklick eller olja i pannan.
Lägg inte i köttet förrens plattan är varm.
Skär oxfilén i ca 3cm höga skivor.
Krydda oxfilén på skärbrädan med salt och peppar, eller den krydda du tycker om.
Rulla runt så att kryddan blir jämn.
Ta det lugnt med saltet, risken är att den blir torr annars.
Stek den med ca 4-5 minuter på varje sida.
Vill du ha den medium, hard eller blodig.
Ett test.
känn dig på pannan med två fingrar, då är oxfilen välstekt.
Känn på kinden, då är den blodig.
Känn på hakan, då är den medium.
Dra stekpannan åt sidan.
Borsta av champinjonerna, skärbort skalet och botten.
Skiva dom i skivor eller i klyftor.
Lägg i smör/olja i en ny panna.
Lägg i svampen och låt dom stekas lite först innan du har i grädden.
Häll i grädden,kryddorna och pepparoten.
Låt den puttra lite på låg värme. reducera.
Låt grädden puttra så att den blir lite tjockare.
Titta till potatisen.
Lägg upp oxfilén på en stor tallrik, ta med en stor skedd och lägg ut svampsåsen på oxfilén.
cirka 2 skedar på varje oxfilé.
Ta ut pommen och lägg bredvid oxfilén eller i en egen skål bredvid tallriken.
Sparris smakar gott till eller annars en egen sallad vid sidan.
Låt det smaka.
Har ni frågor, är receptet luddigt att förstå. kommentera gärna.

Nästa gång ska jag ge råd på vad man kan ha för utrustning till olika hästar.
Som har problem med tänderna, är överviktiga eller andra problem.
Välkomna!
Kommentarer
Postat av: Maria
Vad fint du har lagt upp det på tallriken!! hehe...när får man komma på en sån middag??? puss
Postat av: Anna (gullan86.blogg.se)
min kommentar försvann tydligen..
jätteroligt att du lägger upp recept det är alltid så svårt att komma på något att laga och detta verkar ju jättegott:)
krama
Trackback