Lingonsylt
Lingonsylt
2 portioner
150gram lingon
ca 150gram socker (smaka dig fram)
Rensa och skölj lingonen.
Sätt på en kastrull på lågvärme, (3 av 6).
Häll i lingonen och sockret samtidigt.
Rör hela tiden i början tills lingonen börjar bli vattniga.
Låt det stå och puttra lite försiktigt tills alla lingonen är mjuka.
TIPS: Burken som sylten ska ligga i måste tvättas rent först och
gärna hälla lite kokande vatten i den. Då dör dom flästa orenheterna.
Hoppas det smakar gott vid köttbullarna eller varför inte på pannkakorna.
2 portioner
150gram lingon
ca 150gram socker (smaka dig fram)
Rensa och skölj lingonen.
Sätt på en kastrull på lågvärme, (3 av 6).
Häll i lingonen och sockret samtidigt.
Rör hela tiden i början tills lingonen börjar bli vattniga.
Låt det stå och puttra lite försiktigt tills alla lingonen är mjuka.
TIPS: Burken som sylten ska ligga i måste tvättas rent först och
gärna hälla lite kokande vatten i den. Då dör dom flästa orenheterna.
Hoppas det smakar gott vid köttbullarna eller varför inte på pannkakorna.
Sommartider
Kommer under sommaren att försöka att uppdatera så mycket jag bara kan.
Men det är väldigt fint väder ute nu.. ni får hålla er till tålls...hehe..
Men titta gärna in med jämna mellanrum.
Och bläddra igenom mina äldre recept!
kramar!!
Men det är väldigt fint väder ute nu.. ni får hålla er till tålls...hehe..
Men titta gärna in med jämna mellanrum.
Och bläddra igenom mina äldre recept!
kramar!!
video recept
video recept
Video recept
Choklad marräng tårta med jordgubbar
kommer inom kort....
Kommer inom kort, ge vin och öl tips till maten
Kommer inom kort!!!
Fläskfilé med sommarpotatis
4 personer
800 gram potatis
500 gram fläskfilé
Salt
Peppar
3 msk honung (matlagnings honung)
1 vitlöksklyfta
Olja till stekningen
Gör rent potatisen med en nagelborste och lägg dom i en kastrull med kokande vatten.
Ta fram fräskfilén och krydda den med salt och peppar.
Krossa en vitlöksklyftan och gnuga in den.
Sipra honung över filén och sätt in den i ugnen.
Bryn den i en stekpanna runt om.
Sedan in i ugnen på 200grader ca 20 minuter beroende på ugn.
Innertemperaturen på köttet ska vara 68grader.
Häll av potatisen och lägg upp.
Ta fram köttet och låt den vila lite först innan du skär i den. (ca 5 min)
Serveras direkt med en kall öl eller ett glas rött vin. (kommer i framtiden att lägg upp vin och öltips till maten)
Glöm ej grönsakerna!
800 gram potatis
500 gram fläskfilé
Salt
Peppar
3 msk honung (matlagnings honung)
1 vitlöksklyfta
Olja till stekningen
Gör rent potatisen med en nagelborste och lägg dom i en kastrull med kokande vatten.
Ta fram fräskfilén och krydda den med salt och peppar.
Krossa en vitlöksklyftan och gnuga in den.
Sipra honung över filén och sätt in den i ugnen.
Bryn den i en stekpanna runt om.
Sedan in i ugnen på 200grader ca 20 minuter beroende på ugn.
Innertemperaturen på köttet ska vara 68grader.
Häll av potatisen och lägg upp.
Ta fram köttet och låt den vila lite först innan du skär i den. (ca 5 min)
Serveras direkt med en kall öl eller ett glas rött vin. (kommer i framtiden att lägg upp vin och öltips till maten)
Glöm ej grönsakerna!
Gräddsås med en twist.....
2 personer
1½ dl grädde
salt
peppar
1 tsk fransk senap
2 st äggula
Släng i hop allting i en kastrull och rör runt hela tiden.
Låt den aldrig bulla och koka över.
När den har blivit lite tjock så är den klar.
Koka inte för länge då skär den sig.
1½ dl grädde
salt
peppar
1 tsk fransk senap
2 st äggula
Släng i hop allting i en kastrull och rör runt hela tiden.
Låt den aldrig bulla och koka över.
När den har blivit lite tjock så är den klar.
Koka inte för länge då skär den sig.