Lingonsylt

Lingonsylt

2 portioner

150gram lingon
ca 150gram socker (smaka dig fram)


Rensa och skölj lingonen.
Sätt på en kastrull på lågvärme, (3 av 6).
Häll i lingonen och sockret samtidigt.
Rör hela tiden i början tills lingonen börjar bli vattniga.
Låt det stå och puttra lite försiktigt tills alla lingonen är mjuka.

TIPS: Burken som sylten ska ligga i måste tvättas rent först och
gärna hälla lite kokande vatten i den. Då dör dom flästa orenheterna.

Hoppas det smakar gott vid köttbullarna eller varför inte på pannkakorna.





Sommartider

Kommer under sommaren att försöka att uppdatera så mycket jag bara kan.
Men det är väldigt fint väder ute nu.. ni får hålla er till tålls...hehe..
Men titta gärna in med jämna mellanrum.
Och bläddra igenom mina äldre recept!
kramar!!

video recept

http://www.youtube.com/watch?v=gj6UUbzbB7A&feature=mfu_in_order&list=UL

video recept

http://www.youtube.com/watch?v=CG9OkruftFQ&feature=mfu_in_order&list=UL

Video recept

http://www.youtube.com/watch?v=td2NoJIcMSE&feature=mfu_in_order&list=UL

Choklad marräng tårta med jordgubbar

kommer inom kort....

Kommer inom kort, ge vin och öl tips till maten

Kommer inom kort!!!

Fläskfilé med sommarpotatis

4 personer

800 gram potatis
500 gram fläskfilé
Salt
Peppar
3 msk honung (matlagnings honung)
1 vitlöksklyfta
Olja till stekningen

Gör rent potatisen med en nagelborste och lägg dom i en kastrull med kokande vatten.
Ta fram fräskfilén och krydda den med salt och peppar.
Krossa en vitlöksklyftan och gnuga in den.
Sipra honung över filén och sätt in den i ugnen.
Bryn den i en stekpanna runt om.
Sedan in i ugnen på 200grader ca 20 minuter beroende på ugn.
Innertemperaturen på köttet ska vara 68grader.
Häll av potatisen och lägg upp.
Ta fram köttet och låt den vila lite först innan du skär i den. (ca 5 min)

Serveras direkt med en kall öl eller ett glas rött vin. (kommer i framtiden att lägg upp vin och öltips till maten)

Glöm ej grönsakerna!




Gräddsås med en twist.....

2 personer

1½ dl grädde
salt
peppar
1 tsk fransk senap
2 st äggula

Släng i hop allting i en kastrull och rör runt hela tiden.
Låt den aldrig bulla och koka över.
När den har blivit lite tjock så är den klar.
Koka inte för länge då skär den sig.


RSS 2.0